@kuvaileva

Mitä on refleksologia/vyöhyketerapia?


Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, jota on käytetty eri puolilla maapalloa jo tuhansia vuosia.

Refleksologia on koko kehon vyöhyketerapiaa. Siinä hoidetaan ihmistä useiden kehossa olevien heijastejärjestelmien kautta. Jalkaterien lisäksi heijastejärjestelmiä löytyy mm. sääristä, reisistä, korvista, käsistä ja päälaelta. Hoidettaessa voidaan tarvittaessa hyödyntää useampia järjestelmiä, jolloin hoidosta tulee monipuolisempi, laajempi ja tehokkaampi.


"Vyöhyketerapia on hoitomuoto, jossa jonkin kehon alueen toimintahäiriötä hoidetaan yleensä alueelta, pisteeltä tai linjalta, joka sijaitsee muualla kuin itse ongelma-alueella. Hoidettavat heijastealueet löytyvät yleensä iholta tai välittömästi ihonalaisista kudoksista. Niitä voidaan havaita heijastekipuina, ihon värin tai rakenteen muutoksina, sekä ihon hienoisina sähköisinä muutoksina. Hoito tapahtuu iholta eri tekniikoin painelemalla sormin taivyöhykepuikolla, joilla voidaan käsitellä myös erityisen tarkkoja pisteitä." www.suomenrefleksologit.fi


Refleksologia on luontaisterapeuttinen, täydentävä hoitomuoto. Hoito on tukea antavaa, täydentävää ja ennaltaehkäisevää. Vyöhyketerapian/refleksologian tavoitteena on auttaa kehoa aktivoimaan omat parantavat voimavaransa.


Kenelle hoito sopii?

Koko kehon vyöhyketerapia sopii kaikenikäisille, vauvasta ikäihmisiin. Myös eläimiä voidaan hoitaa vyöhyketerapialla.

Hoito suunnitellaan aina jokaisen asiakkaan kohdalla yksilöllisesti alkuhaastattelun pohjalta. Hoitosuunnitelmassa otetaan huomioon potilaan saamat muut hoidot, lääkitykset ym. Vyöhyketerapia/refleksologia ei kilpaile koululääketieteen kanssa, eikä vyöhyketerapeutti puutu lääkärin määräämiin lääkkeisiin tai hoitoihin, eikä tee diagnooseja. Tarvittaessa vyöhyketerapeutti ohjaa potilaan kääntymään virallisen terveydenhuollon puoleen.

Refleksologian käyttöalue on hyvin laaja. Hoidon vaikutuksia ovat mm. verenkierron ja aineenvaihdunnan vilkastuminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu- ja särkytilojen helpottuminen, unenlaadun paraneminen, rentoutuminen ja stressistä johtuvien oireiden väheneminen.


Hinnasto

Opiskelijahinta 1.1.2022 alkaen

60min / 55€

90 min/ 65€


Ajanvaraus: Sähköinen ajanvaraus vello fi/auringonkukka

Puhelimitse tai tekstiviestillä p. 0400 740824 tai sähköpostilla tt.auringonkukka (@) hotmail.com (poista sulut ja välit)